For vagttagere
Vagttyper
Ud over at supplere din SU giver arbejdet som FADL-vagt dig værdifuld erfaring inden for lægeverden.
De fleste FADL-vagter er sygeplejevikarer og ventilatører, men der er også en håndfuld andre jobfunktioner, som FADL-vagterne kan varetage. For at uddanne FADL-vagterne til de forskellige arbejdsopgaver udbyder FADLs Vagtbureau løbende kurser inden for de forskellige områder.
Som FADL-vagt kan du arbejde som:
- Sygeplejevikar (SPV)
Sygeplejevikaren arbejder med basal sygepleje på hospitaler, plejehjem mm. Sygeplejevikaren har gennemgået et godkendt sygeplejevikarkursus.
Læs mere her - Ventilatør (VT)
Ventilatøren arbejder på sygehuse og hospitaler med tracheostomerede og respirationsinsufficiente patienter. Ventilatøren har gennemgået godkendt kursus i pasning og observation af respirationsinsufficiente.
Læs mere her - “Stikker”
En stikker en sygeplejevikar, der arbejder på hospitaler med at tage blodprøver. - Lægesekretær
Lægesekretæren er en sygeplejevikar, der udfører lægesekretæropgaver, f.eks. på en skadestue.
FOR AT BLIVE FADL-VAGT …
… skal du være lægestuderende og have bestået et sygeplejevikar (SPV)-kursus.
Vagtbureauet og sygehusene
Som FADL-vagt er du tilknyttet FADLs Vagtbureau i København, som henviser dig til dine jobs på sygehusene. Det er sygehusene, som er din arbejdsgiver, og du skal som FADL-vagt følge sygehusenes anvisninger i forhold til arbejdsopgaver.
Ud over at anvise arbejde, foretager FADLs vagtbureau lønudbetaling, skatteindeholdelse, afregning af feriepenge, udbetaling af sygedagpenge og andet for sygehusene. Læs mere her.
Enkeltvagter eller holdvagter?
FADLs Vagtbureau tilbyder mange forskellige vagttyper, der kan inddeles i to grupper:
Vagterne er typisk af 8 timer og kan dækkes som dagvagter (kl. 7-15), aftenvagter (kl. 15-23) og nattevagter (kl. 23-07) ugen igennem og også i weekender og på helligdage.
Vagtarbejdet foregår primært på hospitalerne i Region Hovedstaden og også inden for psykiatrien i samme område.
Du vil som FADL-vagt indgå i det arbejdsteam, der er på den pågældende afdeling, hvad enten du tager en enkeltvagt eller er en del af de mange vagthold, som FADL har etableret.
“Ventilatøruddannelsen var f0r mig muligheden for at blive opgraderet som SPV’er – en slags deluxe FADL-vagt. Jeg er sidenhen blevet overrasket over hvor meget jeg har brugt mine ventilatør-skills på studiet. Kendskab til f.eks. respiratorbehandling, CPAP og generelt intensiv terapi, er ikke noget man nødvendigvis lærer på studiet, så det er fedt at have fået det under huden. Derudover bliver man virkelig skarp til A-gas, hjertestop og diverse teknikker som man skal bruge resten af sin studietid. Som VT’er ser du masser af dårlige patienter, og har lidt mere ro i maven når du som lægevikar eller nyuddannet læge skal tilse kritisk syge patienter. Man har set det meste før, og de vigtigste tiltag sidder på rygraden.
Derudover er det en kæmpe fordel at have arbejdet med børn. Det er bare svært, og den eneste måde man kan lære det på, er ved at have det i hænderne – Noget du virkelig får mulighed for med en ventilatøruddannelse i bagagen.”
—Johan
Ledige hold
Driftsinformation
Åbningstider
Telefon: 35 37 88 00
Receptionens åbningstider
Mandag - torsdag: kl. 9-17
Fredag: kl. 9-14
Uddannelse og HR's åbningstider
Man - tors. kl. 9-12 og 12.30-15
Fredag kl. 9-12 og 12.30-14