For vagttagere

Akkreditering

For at øge patientsikkerheden på landets hospitaler er det obligatorisk, at al personale skal gennemføre diverse kurser og tests for at kunne arbejde der. Ved akkreditering gives en formel anerkendelse af, at personer/organisationer er kompetente og har tilladelse til at udføre sine opgaver.

Det er et krav fra Region Hovedstaden og Region Sjælland, at alle FADL-vagter er fuldt akkrediterede, når de er på vagt. Derfor er det vigtigt, at du gennemfører din akkreditering under SPV-kurset og husker at opdatere de påkrævede e-learningskurser årligt.

Hvad består akkrediteringen af?

Akkrediteringen består af følgende kurser:

  • Basal genoplivning (grundkursus på medicinstudiet)
  • Elementær brandbekæmpelse (grundkursus på SPV-kurset)
  • Brandskolen (e-learningskursus i Kursusportalen)
  • Håndhygiejnekursus (e-learningskursus i Kursusportalen)
  • Fast vagt for dobbeltindlagte patienter (e-learningskursus i Kursusportalen)
  • iSikkerhedstræning (e-learningskursus i Kursusportalen)
  • Sundhedsplatformen (e-learningskursus i Kursusportalen)

Derudover skal du hvert år i marts og i september, uploade dokumentation for dit senest bestået semestertrin. Semestertrinbeviset finder du på din selvbetjening på KUnet.dk.

Hvordan bliver jeg akkrediteret?

Du kan gå i gang med din akkreditering, så snart du får tildelt en kursusplads på SPV-kurset. Din akkreditering skal være færdiggjort, inden du afslutter kurset.

Akkrediteringen består blandt andet af det genoplivningskursus, som I gennemgår på medicinstudiet samt et kursus i elementær brandbekæmpelse, som gennemføres på SPV-kurset.

Derudover består akkrediteringen af en række e-learningskurser. Når du har fået plads på vores SPV-kursus, kan du på din vagtprofil se videoer og vejledninger til, hvordan du finder og gennemfører kurserne på Region Hovedstadens Kursusportal.

Hvordan udskriver jeg et ERC-kursusbevis?

Nedenfor finder du en vejledning til at anvende Europæisk Råd for Genoplivnings (ERC) system til blandt andet at udskrive dit kursusbevis i Basic Life Support (hjertelungeredning og brug af hjertestarter), som skal uploades på din vagtprofil under fanen “Akkreditering og standarder”.

 

  1. Gå ind på ERC’s hjemmeside.
  2. Indtast den e-mail, hvor du har modtaget e-mails fra ERC.
  3. Følg derefter anvisningerne om at oprette et nyt password og log ind i Course Management System.
  4. Under rubrikken ”My Courses” finder du ”My Certificates & Letters”.
  5. Under “Certificates” kan du først vælge og dernæst downloade og udskrive dit kursusbevis.
Hvordan finder og uploader jeg mit semestertrinbevis?

Følg nedenstående vejledning:

 

  • Log ind på din selvbetjening på KUnet.dk.
  • Vælg fanen “Indskrivning, undervisning og eksamen”.
  • Vælg fanen “Udskrifter” i menuen øverst.
  • Vælg det dokument fra listen, som du skal bruge. Er du 1.-semesterstuderende, vælger du “Indskrivningsbekræftelse”. Er du på 2. eller højere semester, vælger du “Udskrift, beståede resultater”.
  • Tryk “Dan pdf-dokument”.
  • Tryk “Opdater”, indtil der står “Færdig” under status. Det kan godt kræve et par tryk. Skulle dokumentet være blankt, så prøv igen.
  • Upload dokumentet på din vagtprofil under ”Akkreditering og standarder”, hvor du også skal vælge aktuel studieby, inden du trykker send.
Hvad er et akkrediteringskort?

Når du har bestået SPV-kurset, får du automatisk et akkrediteringskort fra Vagtbureauet, som du skal bære synligt på alle dine vagter. På akkrediteringskortet vil dit billede og navn fremgå samt et bevis på, at du er FADL-vagt. På bagsiden af kortet er dit vagttagernummer angivet, og at du har bestået akkrediteringsgrundkurserne og de årlige akkrediteringskurser samt en QR-kode, som kan scannes og vise dine akkrediteringsinformationer.

Jeg har mistet mit akkrediteringskort

I receptionen i FADL-huset kan du få udskrevet et nyt akkrediteringskort. Se receptionens åbningstider. Et nyt kort koster 20 kr., som vi automatisk trækker fra din næste løn.

Hvad sker der, hvis ikke jeg opdaterer min akkreditering?

Har du ikke husket at opdatere dit semestertrin eller dine e-learningskurser rettidigt, har du ikke længere en gyldig akkreditering. Derfor må du ikke tage vagter, og din vagtprofil vil blive spærret, så du ikke kan skrive dig op til vagter i vagtopskrivningen. Det vil altid fremgå af din vagtprofil, hvis du mangler at opdatere en eller flere dele af din akkreditering.

Har du spørgsmål til akkreditering?

Hvis du har spørgsmål til akkrediteringskravene eller akkrediteringskortet, er du altid velkommen til at kontakte Vagtbureauet ved at skrive til akkreditering@fadl.dk eller ringe til 35 37 88 00. Du kan også komme forbi Vagtbureauet i åbningstiden.

Driftsinformation

Åbningstider

Telefon: 35 37 88 00

Receptionens åbningstider
Mandag - torsdag: kl. 12-17
Fredag: kl. 9-14

Uddannelse og HR's åbningstider
Man - tors. kl. 9-12 og 12.30-15
Fredag kl. 9-12 og 12.30-14