For hospitaler

FADL-hold

Når I, som afdeling, har brug for ekstra bemanding eller varetagelse af specifikke opgaver i kortere eller længere tid, kan I bestille et FADL-hold. Et hold består af en fast gruppe FADL-vagter, som dækker de vagter og opgaver, som jeres afdeling har uddelegeret til holdet.

I kan læse meget mere om FADL-hold i menuen nedenfor.

Hvad er et FADL-hold?

Et FADL-hold består af en fast gruppe FADL-vagter, som dækker de vagter og de opgaver, som jeres afdeling har uddelegeret til holdet. Det er ikke et krav, at de faglige opgaver skal ligge indenfor sygeplejevikarens, ventilatørens eller den psykiatriske FADL-vagts kompetenceområde. Holdet er ansat på jeres afdeling, og det er derfor jer, der bestemmer hvilke opgaver, som skal varetages. Vær dog opmærksom på at holdet kun arbejder med de opgaver, som er beskrevet i den forudgående kompetencebeskrivelse samt i samarbejdsaftalen indgået mellem jeres afdeling og Vagtbureauet. Er der betydelige ændringer i arbejdstid eller opgaver, skal det varsles rettidigt. FADLs Vagtbureaus holdansvarlige sygeplejerske Astrid Rosenkrantz Bruun skal informeres herom, og vil være jeres afdeling behjælpelig.

Bemærk at holdet er ansat på jeres afdeling, og at holdmedlemmerne bliver funktionærer efter 3 måneders ansættelse. Af driftsmæssige årsager er opsigelsesvarslet for holdet desuden gensidigt forlænget med en måned. Det forlængede varsel understøtter en kontinuerlig drift, en god kollegial holdkultur og de bedst mulige rammer for et vedvarende højt vidensniveau på holdene.

For nuværende har FADLs Vagtbureau omkring 50 velfungerende FADL-hold og ca. 800 FADL-vagter, som arbejder på hold. Et hold skal minimum bestå af 7 medlemmer for at sikre den kollektive dækningspligt. Normalt arbejder en FADL-vagt, som er på hold, ca. 4 vagter pr. måned.

Hvilke fordele er der ved at vælge et FADL-hold?

I skal altid overveje jeres behov for vagtdækning, når I bestiller FADL-vagter fra os, men der er en række fordele ved at vælge et FADL-hold:

 

  • Det er de samme medicinstuderende, der kommer ud på jeres afdeling hver gang.
  • For alle FADL-hold er der kollektiv vagtdækning. Herved sikres det, at der altid kommer én FADL-vagt ud på jeres afdeling.
  • Idet Vagtbureauet står for rekruttering til, bemanding af og løbende indsupplering på holdet efter aftale med jer, er der mulighed for, at I kan fokusere på afdelingens og hospitalets kerneopgave.
  • I får råd og vejledning samt administrativ hjælp fra FADLs Vagtbureaus holdansvarlige sygeplejerske, Astrid Rosenkrantz Bruun. Det kan f.eks. være, hvis I ønsker at opsige et holdmedlem eller varsle ændringer i arbejdsopgaver m.m.
  • Én direkte kontakt til én holdleder, som administrerer holdet. Du skal ikke tænke på vikardækning. Kun hvor mange stillinger, der skal fastdækkes.
  • I kan være sikre på, at holdmedlemmerne er uddannede og akkrediterede. I står ikke pludselig med en medicinstuderende, der er udskrevet fra studiet, eller som ikke har bestået alle obligatoriske kurser.
  • I får adgang til FADLs Vagtbureaus interne holdsystem, hvor I hurtigt kan få et overblik over holdmedlemmernes data og deres funktionærstatus.
  • FADLs Vagtbureau sørger for udstedelse af ansættelsesbreve til holdmedlemmerne på vegne af jeres afdeling.
  • I får en faktura på aflønningen og står derfor med mindre personale- og lønadministration. I er sikre på, at der indbetales til uddannelsesfonde, afregnes feriepenge m.v.
Hvordan bestiller I et FADL-hold?

Bestilling af et FADL-hold skal altid foregå skriftligt og gerne mindst tre uger før, I ønsker holdet skal starte. Dette er for at sikre korrekt rekruttering til holdet, så vi kan imødekomme jeres ønsker. Hvis I ønsker råd og vejledning i forbindelse med bestilling af et FADL-hold, er I meget velkomne til at kontakte vores holdansvarlige sygeplejerske Astrid Rosenkrantz Bruun på mail ab@fadl.dk eller ringe til os på telefon 35 37 88 00, tast 3.

Før I bestiller et FADL-hold, beder vi jer om at forholde jer til samt kort beskrive:

  • ønsket startdato for holdet. Det er ikke et krav, at der er en slutdato, men vær blot opmærksom på at der er en 4 måneders opsigelsesperiode for de FADL-vagter, der evt. har opnået funktionærstatus på holdet.
  • ønsket antal vagter samt hvilke ugedage og vagtlag I ønsker dækket.
  • hvilke opgaver der ønskes varetaget og en kompetencebeskrivelse af FADL-vagten.
  • krav til særlige kompetencer f.eks. ønske om at FADL-vagterne har bestået et bestemt semester på medicinstudiet eller oparbejdet et vist antal FADL-timer.
  • oplæringsprogram, hvis opgaverne ligger udenfor det normale SPV-, VT- og PPF-kompetenceniveau.
  • hvem på jeres afdeling der har ansvaret for holdet og kontaktinformationer på denne person.

Send beskrivelsen til vores holdansvarlige sygeplejerske Astrid Rosenkrantz Bruun på mail ab@fadl.dk.

Hvordan foregår rekrutteringen til et FADL-hold?

Når FADLs Vagtbureau har modtaget jeres bestilling på et FADL-hold, vil vores holdansvarlige sygeplejerske, Astrid Rosenkrantz Bruun, bekræfte den, få uddybet eventuelle spørgsmål til jeres bestilling og informere jer om, hvorvidt det er muligt at få etableret et FADL-hold til jer. Rekrutteringsprocessen til et nyopstartet FADL-hold tager ca. tre til fire uger.

Rekrutteringsprocessen foregår som følgende:

  • Vi udarbejder holdjobannoncen og slår stillingen op via vores interne vagtplatform. Herudover annoncerer vi på relevante sociale medier.
  • Når ansøgningsfristen er udløbet, kontrolleres ansøgere for akkrediteringskrav, evt. time- og semesterkrav, tidligere erfaring, kompetencer m.m.
  • Typisk er det FADLs Vagtbureau, som indkalder og afholder ansættelsessamtalerne. Dette er for at spare jer for at bruge tid på det, men også fordi vi kender vores FADL-vagter, og derfor kan finde de mest relevante til jeres afdeling. Hvis I selv ønsker at afholde ansættelsessamtalerne, er det selvfølgelig også muligt.
  • Herefter sammensættes holdet, og jeres afdeling informeres om holdmedlemmers data. I den forbindelse får I også et login til vores digitale holdafdeling.

Vær opmærksom på at det ikke er muligt at få ansat medicinstuderende, som ikke er tilknyttet FADLs Vagtbureau, på et FADL-hold.

Hvad er en samarbejdsaftale?

Før FADL-holdet kan starte hos jer, udarbejder FADLs Vagtbureau en samarbejdsaftale.

Aftalen regulerer rekvirentens og Vagtbureauets samarbejde om FADL-holdet. Aftalen er tillige underlagt bestemmelserne i driftsaftalen mellem Region Hovedstaden, Region Sjælland og Vagtbureauet. Samarbejdsaftalen sendes til jer, hvorefter I bedes læse den grundigt igennem og underskrive den. Når I har sendt den underskrevne aftale retur til Vagtbureauet, kan holdet starte op.

Samarbejdsaftalen indeholder følgende 6 punkter:

  • Aftalens område
  • Holdets funktion, arbejdstid og arbejdssted
  • Holdmedlemmernes kvalifikationer, ansvar og kompetencer
  • Rekvirentens forpligtelser overfor holdet og Vagtbureauet
  • Vagtbureauets ydelser
  • Regler om opsigelse og genforhandling.
Hvordan startes et FADL-hold op?

Når holdet er etableret, vil FADLs Vagtbureau sørge for at udstede ansættelsesbreve på vegne af jeres afdeling. Vi sørger også for at få udnævnt en holdleder. Vi gør opmærksom på, at holdlederen er under ledelse af FADLs Vagtbureaus holdansvarlige sygeplejerske, Astrid Rosenkrantz Bruun.

Holdlederens opgave er at:

  • være kontaktperson mellem holdet og jeres afdelingsledelse
  • indkalde til og afholde ét månedligt holdmøde
  • udarbejde vagtplan og sende den til jeres afdeling og Vagtbureauet
  • give beskeder fra jeres afdelingsledelse videre til de øvrige holdmedlemmer f.eks. beskrivelser af nye procedurer
  • informere om opsigelser fra holdmedlemmer til både jeres afdelingsledelse samt FADLs Vagtbureau
  • lave en holdannonce og ansætte nye holdmedlemmer, dette i tæt samarbejde med FADLs Vagtbureaus holdansvarlige sygeplejerske, Astrid
  • aftale evt. oplæringsprogram i samarbejde med jeres afdelingsledelse
  • sørge for, at den kollektive vagtdækning bliver overholdt
  • understøtte så vidt muligt, at holdet er velfungerende, ved bl.a. at igangsætte sociale initiativer, og bliver længe på afdelingen.

Vi gør opmærksom på, at det ikke er holdlederens opgave at håndtere eventuelle klager over et holdmedlem. Har I en klage, så kontakt i stedet FADLs Vagtbureaus holdansvarlige sygeplejerske Astrid Rosenkrantz Bruun på mail ab@fadl.dk.

Alle holdmedlemmer bliver indkaldt til et stiftende holdmøde inden opstart på jeres afdeling, hvor holdmedlemmerne får hilst på hinanden og deres holdleder. Til dette holdmøde udleveres retningslinjer for at arbejde på et FADL-hold samt evt. materiale fra jeres afdeling. Herudover lægges der den første vagtplan. Ønsker I at deltage på det stiftende holdmøde, er I meget velkomne til at kontakte Astrid.

Hvordan foregår fakturering og afregning for et FADL-hold?

Når et holdmedlem har haft en vagt på jeres afdeling, registrerer og afslutter de vagten digitalt på deres fadlvagtprofil hos Vagtbureaet. Herefter udarbejder vi fakturaerne på baggrund af holdets vagtregistreringer. Vi sender fakturaer løbende til jer indtil ca. midten af måneden. Betalingsfristen er 20 dage.

Det anbefales, at I får et login til vores digitale holdafdeling, som kan tilgås her på vores hjemmeside under fanen ”Log ind”. Her kan I nemlig få et overblik over holdets vagtplan og se den indgåede samarbejdsaftale. Kontakt os på mail faktura@fadl.dk for at modtage et login til holdafdelingen.

Der vil også være en oversigt over aktive holdmedlemmer på jeres FADL-hold. Her kan I se en personalemappe for hvert medlem med oplysninger om deres akkreditering og en vagtoversigt over alle holdmedlemmets vagter på jeres afdeling. Derudover er der en oversigt over tidligere holdmedlemmer, der er stoppet på holdet inden for de sidste 12 måneder, med kontaktoplysninger og information om, hvornår de var på holdet.

Hvem kan I kontakte, hvis I har spørgsmål til FADL-hold?

I er velkomne til at skrive til FADLs Vagtbureaus holdansvarlige sygeplejerske, Astrid Rosenkrantz Bruun, på mail ab@fadl.dk eller ringe til os på telefon 35 37 88 00, tast 3, hvis I har yderligere spørgsmål.

Driftsinformation

Åbningstider

Telefon: 35 37 88 00

Receptionens åbningstider
Mandag - torsdag: kl. 9-17
Fredag: kl. 9-14

Uddannelse og HR's åbningstider
Man - tors. kl. 9-12 og 12.30-15
Fredag kl. 9-12 og 12.30-14